m

Blog

Unapređenje infrastrukture

Jedan od brojnih novih projekata kompanije Almaks je  Projekat unapređenja poslovne infrastrukture u industrijskom parku u Smederevu kojim je povećana opšta bezbednost, a koji je Evropska unija preko razvojnog programa EU PRO finansira sa 276.000 evra. Izvedeni radovi podrazumevali su izgradnju trafostanice, instaliranje LED osvetljenja, video-nadzora i protivpožarnog sistema.

Na ovaj način se uz unapređenje uslova poslovanja za postojećih pet preduzeća koja zapošljavaju oko 2.500 radnika, povećala i atraktivnost lokacije u industrijskom parku ali i interesovanje novih investitora, a Grad Smederevo koji u projektu učestvuje sa oko 50.000 evra, će uz podršku EU i Vlade Srbije moći da odgovori na njihove potrebe.

Radove, koji su počeli 19. avgusta 2019. godine, izvela je grupa izvođača koju predstavlja Almaks doo Beograd, izabrana u postupku javne nabavke koji je sproveo Grad Smedrevo.  U narednom periodu očekuje se tehnički prijem i priprema finalnih projektnih izveštaja za šta je rok prema ugovoru koji Grad Smederevo ima sa programom EU PRO, jun 2020.

Povećanje bezbednosti i osvetljenje industrijskog parka Smederovo realizovan je sa opremom poslednje tehnologije.

– Za potrebe nadzora saobraćajnica u okviru industrijskog parka u Smederevu realizovan je bežični Wi-Fi sistem video nadzora koji omogućava globalno snimanje svih saobraćajnica i raskrsnica, kao i snimanje detalja na glavnim raskrsnicama i pripadajućim saobraćajnicama. Sistem video nadzora obzbeđuje praćenje dešavanja u realnom vremenu i arhiviranje snimljenog materijala u minimalnom trajanju od 30 dana, kako je to definisano važećim Zakonom o privatnom obezbeđenju. Nadgledanje saobraćajnica i upravljanje sistemom video nadzora vršiće se iz udaljenog monitoring centra opremljenog najsavremenijim tehnološkim rešenjima i video zidom koji omogućava udobno praćenje svih kamera u realnom vremenu i pregledanje snimljenog materijala- rekao je vođa projekta iz kompanije Almaks.

Naša lokacija

Od 1991. godine brinemo o bezbednosti
i sistemima tehničke zaštite.

m
sr_RSSerbian